HET GOEDE OVERWINT HET KWADE

Ieder jaar begroeten de mensen in India de lente op een wel heel bijzondere manier: “Holi“ is het feest der kleuren en een van de belangrijkste feestelijkheden van het land. Hierbij viert men niet alleen de overgang van de winter naar de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade – en dit alles in een enorm kleurrijk spektakel. Want de mensen werpen elkaar op die dag bontgekleurd poeder toe, het Gulal, en beschilderen elkaar ermee.

De verschillen tussen kasten, religie of afkomst zijn dan niet meer zichtbaar; maatschappelijke grenzen tussen sociale lagen, jong en oud, rijk of arm, vallen weg. Deze ene dag zijn alle mensen gelijk. Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respect en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk.

 

Het Indicolor Festival wil de stemming van deze Indiase traditie oppakken en het cultuurfeest naar Groningen overbrengen. Bij de eerste edities van het Indicolor Festival was dit meteen raak , de mensen in Groningen waren enorm enthousiast en konden de bezoekers niet wachten tot de volgende editie.